ЛЕГЕНДА

ПРО ТРОЇСТИХ

МУЗИК

Про троїстих музик є старовинна гуцульська легенда.
Жила-була в гуцульському селі прекрасна дівчина. І закохалися в неї три легені — скрипаль, цимбаліст і сопілкар. Усі троє і розумні, і красиві, і добрі душею.
Ніяк не могла дівчина вибрати собі нареченого. І тоді вирішила: хай при всьому народі змагаються у грі. Кого визнають найкращим — за того і піде.
Почалося змагання. Кожен парубок грав свою улюблену мелодію, грав так майстерно, що не змогли люди визначити переможця. Тоді звеліли їм грати одну й ту саму пісню. Але й тоді жоден не здобув перемоги.
Думали-думали люди, і вирішили: хай грають усі троє одразу. Заграли скрипаль, цимбаліст і сопілкар разом, і народилася прекрасна, досі нечувана музика. І вирішив народ: не можна розлучати трьох музикантів, які створили таке диво. Так і залишилися вони грати разом, а назвали їх троїстими музиками.


Вивчаємо традиції і побут нашого народу. Екскурсія в шкільний музей, демонстрація предметів народного вжитку, одягу  та ремесел.


Відбірковий етап конкурсу "Мистецький дивограй Черкащини"

творчі колективи достойно виступили і захистили "честь" нашої школи. 

СВЯТО НА ГРУПІ ПРОДОВЖЕНОГО ДНЯ

Сорок святих - велике релігійне свято, але і до прийняття християнства слов'яни відмічали цей день, і називали його "Сороками". В давнину сорока була символом добробуту в родині, вважалось добрим знаком, якщо сорока живе біля дому. Вона принесе в дім 40 див та 40 разів щастя. Традиційно в цей день запрошували багато людей на гостину. От і у нас на групі продовженого дня на свято завітало багато гостей. Атмосфера на святі була по - справжньому тепла, родинна.

"Казка двері відчиняє"

на групі продовженого дня провели низку заходів. Діти із задоволенням прийняли участь у відео-вікторині, також ознайомились із життям і творчістю датського казкаря Г. Х. Андерсена.

Пригоди юних "слідопитів"

Переважна більшість дітей  грає в ігри на пошук предметів, так звані «квести». Тому і в школі на уроках діти краще сприймають завдання у формі квесту, а ніж просто вправа чи задача. Квест стимулює мозкову активність  дитини, розвиває увагу, вчить долати труднощі. Проходячи квестові завдання, діти актуалізують свої знання, вчаться застосовувати їх на практиці, в нестандартних ситуаціях .

Урок доброти

1 жовтня 2019 року в першому класі  відбувся урок доброти «Тварини – наші друзі». Метою заходу було виховання доброти у дітей, гуманного ставлення до тварин. Під час уроку розглядалися такі гострі проблеми як спричинення жорстокості  тваринам. Були обговорені питання дбайливого ставлення до тварин, діти вчилися доглядати за котиком та африканськими равликами Ахатіна , годували рибок в акваріумі. Учні ознайомились із дикими і свійськими тваринами, а також із задоволенням розповідали про своїх домашніх улюбленців. Діти ще раз переконалися в тому, що відповідальне та гуманне ставлення до тварин робить наш світ кращим.

Підготовка до новорічних свят. Вчимось вирізати сніжинки на групі продовженого дня

Посвята першокласників у школярі

"МИ - ДОСЛІДНИКИ"

Так ми проводимо ранкові зустрічі в 1 класі. Тиждень "Ми - дослідники, ми  - винахідники" Досліджуємо явища природи, стан погоди за тиждень, фіксуємо і робимо аналіз в кінці тижня.

"Людина починається з добра"

З таким гаслом 27 лютого 2020 року відбулось на групі продовженого дня свято "Країна Добра". Діти відвідали казкову країну фей і ельфів, вивчили ввічливі слова, а також засвоїли урок "Що робити , якщо ти вже скоїв ненароком поганий вчинок".

Download
відеоряд до свята.pdf
Adobe Acrobat Document 264.7 KB
Download
Сценарій свята країна Добра.pdf
Adobe Acrobat Document 155.0 KB